Menu Sluiten

Zorg voor visie!

25 oktober 2021

‘We horen je niet, je staat nog op mute!’ en ‘Wacht even’. Ik zal even het scherm met je delen.’ Zomaar twee zinnen die 1,5 jaar geleden bijna niemand uitsprak. Inmiddels is digitaal vergaderen vrijwel overal geaccepteerd en geïntegreerd in bedrijfsprocessen. Zo snel kunnen dingen veranderen. En dit is nog maar één voorbeeld. De ontwikkelingen in ict volgen elkaar razendsnel op. Wat betekent dat voor u? En uw organisatie? Eén ding is belangrijk: zorg voor een visie op de toekomst waarvan ict een integraal onderdeel is.

 

Van ondersteunend naar leidend

 

Al jarenlang speelt ict een rol in de zorg. Echter is deze rol door de jaren heen flink veranderd. We zien dat de rol van ict is verschoven van ondersteunend naar leidend. Een goed voorbeeld hiervan is de alarmering. Waar men vroeger werd opgepiept en vervolgens naar de kamer van de cliënt toe moest lopen om te kijken wat er aan de hand is, kan men tegenwoordig via een app op de smartphone al zien of er iets aan de hand is met de cliënt. Zo kan de zorgmedewerker inschatten of het nodig is direct naar de cliënt toe te gaan, bijvoorbeeld bij een valincident, of dat het nog wel even kan wachten. 

 

Hoe ziet u de toekomst?

Diverse factoren zorgen ervoor dat de afhankelijkheid van technologie steeds groter wordt. Denk hierbij aan de vergrijzing en de schaarste op de arbeidsmarkt. Medewerkers en zorgorganisaties ervaren dit in hoge mate, maar het heeft ook steeds meer invloed op cliënten, mantelzorgers en verwanten. Dit eist dat er de komende jaren fors geïnvesteerd en geïnnoveerd wordt op dit vlak. Maar waarin? En hoe dan? In welke volgorde? En hoe betalen we dat?

 

Zorg voor een visie

Om tot toekomstgerichte keuzes te komen, is het nodig een gedegen vertrekpunt te hebben. Juist vanwege de grote verscheidenheid aan technologie en de snelle ontwikkelingen daarvan is het cruciaal om een visie op ict te hebben. Deze visie is richtinggevend en bepalend bij besluiten op het gebied van technologie in de zorgorganisatie. Het stelt bepaalde randvoorwaarden waaraan nieuwe investeringen en keuzes moeten voldoen. Om klaar te zijn voor de dag van morgen. 

 

Volger of pionier? U bepaalt

Bij Coreon begeleiden we al jaren zorgorganisaties met hun visie op ICT. Soms zijn dat heel vooruitstrevende organisaties, die altijd alle nieuwe snufjes willen hebben, maar veel vaker zijn dat organisaties, die praktisch denken. ‘Wat heb ik nu nodig voor de doelen die ik heb?’ ‘Wat zijn hierin bewezen business cases?‘ ’En hoe zien de komende jaren eruit?’ 

Wat voor organisatie u ook bent, we werken samen met u aan een ict-visie die naadloos verweven is met het DNA van uw organisatie. Zodat u klaar bent voor de toekomst.  

 

Een visie gaat ook over:

Wat u met uw zorgorganisatie wilt bereiken en hoe technologie u hierbij kan helpen. Hoe ICT de kwaliteit en de toekomst van uw organisatie beïnvloedt. En andersom, hoe de zorg invloed heeft op wat er met ICT moet kunnen, om het beste resultaat op te leveren. Kortom: werk aan ICT vanuit een samenhangend plan. Waarin u op een logische wijze opschrijft wat ICT voor u, uw cliënten en uw medewerkers moet betekenen. 

 

Inspiratie

Ter inspiratie raden wij aan het visiedocument van Actiz Digitaal denken en doen’ te lezen.  

Meer weten of een adviesgesprek plannen?

Rens vertelt je graag meer over onze oplossingen. Bel Rens op 06 53 73 87 57 of mail naar [email protected]